2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Ρεφλεξολογία και λεμφική αποστράγγιση
 Η λεμφική αποστράγγιση είναι ένας ειδικός τρόπος εκτέλεσης τεχνικών στη Ρεφλεξολογία. Χρησιμοποιούνται εξειδικευμένες κινήσεις που στοχεύουν ειδικότερα το λεμφικό σύστημα. Σε αντίθεση με το καρδιαγγειακό μας σύστημα, το λεμφικό μας βασίζεται αποκλειστικά στην κίνηση του σώματος για να κινηθεί το υγρό (λέμφος). Διαδραματίζει βασικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας. Η ρεφλεξολογική εφαρμογή είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να τονωθεί η ανταπόκριση του σώματος, για να μειωθεί η διόγκωση, να αποφευχθούν οι τοξίνες και τα μπλοκαρίσματα και να ενισχυθεί η ικανότητά μας να καταπολεμήσουμε τις λοιμώξεις.

Η αποστράγγιση λεμφικού με ρεφλεξολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη αποστράγγιση άλλων καταστάσεων εκτός από το δευτερογενές λεμφοίδημα. Η βασική διαφορά μεταξύ της λεμφικής αποστράγγισης μασάζ και της αποστράγγισης λεμφικού με ρεφλεξολογία είναι ότι αντί ενός μασάζ που επικεντρώνεται στην περιοχή του σώματος που επηρεάζεται από το οίδημα και μπορεί να είναι επώδυνο, η λεμφική ρεφλεξολογία είναι διακριτική και εστιάζει αποκλειστικά στα πόδια ή στα χέρια, ενθαρρύνοντας τη ροή του υγρού μέσω χειρισμού των λεμφικών αντανακλαστικών σημείων.

Πριν από τη αποστράγγιση λέμφου με ρεφλεξολογία, όπου είναι δυνατόν, ξεκινάμε με τη λήψη μερικών μετρήσεων του προσβεβλημένου, πρησμένου άκρου με μία μεζούρα και καταγράφουμε τον όγκο του σημείου. Στη συνέχεια, η συνεδρία αποστράγγισης του λεμφικού συστήματος με ρεφλεξολογία γίνεται στα πόδια (ή τα χέρια) και το άκρο επαναμετρείται. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να δούμε και να εντοπίσουμε με ακρίβεια τη διαφορά στην ποσότητα υγρού. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την αξιολόγηση της εξέλιξης και της βελτίωσης της κατάστασης των πελατών με την πάροδο του χρόνου.
 
Μετά από μία μόνο θεραπεία, οι πελάτες βιώνουν μια άμεση απελευθέρωση έντασης και βαρύτητας του οίδηματος και συχνά βλέπετε τη διαφορά στο πρήξιμο.

Ωστόσο, μια σειρά 5-6 συνεδριών αποστράγγισης λεμφικού με ρεφλεξολογία θα έχει μεγαλύτερη διαφορά και βελτίωση στο αίσθημα και την κατάσταση της πληγείσας περιοχής.

Πληροφορίες για τις συνεδρίες ρεφλεξολογίας θα βρείτε
ΕΔΩ

 
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή