2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Ρεφλεξολογία και κάλοι-σκληρύνσεις (callus-bunion)
 Οι ρεφλεξολόγοι που εργαζόμαστε καθημερινά με τα πέλματα των ανθρώπων και γνωρίζοντας συμπτωματολογία-χαρακτηρολογία (μάθημα στην εκπαίδευση της ρεφλεξολογίας) έχουμε την δυνατότητα να καταλαβαίνουμε κάποιες ενδείξεις είτε για την υγεία είτε για τον χαρακτήρα αυτών.
Τις προάλλες διαβάζοντας ένα βιβλίο σας αναφέρω τον ορισμό του για τους κάλους.

"Κάλος= Σκληρό εξόγκωμα που εμφανίζεται στα δάκτυλα των ποδιών. Οι κάλοι καθώς και οι μεγάλες σκληρύνσεις του δέρματος στα πέλματα, δημιουργούνται από την πίεση και την τριβή στενών ή ψηλοτάκουνων παπουτσιών. Μερικοί άνθρωποι έχουν λιγότερο μαλακούς ιστούς, από όσο είναι το φυσιολογικό ανάμεσα στα οστά και το δέρμα των ποδιών τους και εμφανίζουν κάλους και σκληρύνσειςπιο εύκολα από όσο άλλοι."

Θα συμφωνήσω μέχρι ένα σημείο. Ναι κάποιες φορές λόγω "μηχανικής βλάβης" κάποιοι άνθρωποι θα εμφανίσουν κάποιες σκληρύνσεις αλλά θεωρώ ότι αν σε ενοχλεί ένα παπούτσι δεν το πολυφοράς. Βέβαια αυτό δεν ισχύει σε ορισμένες γυναίκες.
Πόσες φορές έχετε αλλάξει παπούτσια ή σας έχουν καθαρίσει τον κάλο και επανέρχεται;
Ο ενημερωμένος ρεφλεξολόγος θα δει την αντανακλαστική περιοχή και θα ρωτήσει σχετικά με το όργανο-περιοχή ή για το συναίσθημα που αντιπροσωπεύει κάθε όργανο. Πίστη μας είναι ότι αν δεν προέρχεται από μηχανική βλάβη τότε σίγουρα κάτι θέλει να πας "πει" το σώμα.
Επισκεφτείτε κάποιο ρεφλεξολογόγο για να λύσετε τις απορίες σας.

Πληροφορίες για ραντεβού θα βρείτε ΕΔΩ
 


Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή