2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Ρεφλεξολογία και εμμηνόπαυση
 H ρεφλεξολογία είναι η πρακτική της θεραπείας αντανακλαστικών σημείων και περιοχών στα πόδια που σχετίζονται με αντίστοιχα μέρη του σώματος. Κάθε όργανο και δομή του σώματος συνδέεται με τα πόδια με ενεργειακά κανάλια ή μεσημβρινούς. Όταν η σωματική ή συναισθηματική μας υγεία αποδυναμώνεται ή διακυβεύεται από ασθένεια ή στρες, αυτά τα κανάλια μπλοκάρονται ή συμφορούνται. Η ρεφλεξολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ αποτελεσματικά για να διευκολύνει την ελεύθερη ροή ενέργειας και έτσι να επαναφέρει το σώμα στην πιο φυσική του κατάσταση υγείας και ευεξίας.

Με την εφαρμογή ήπιας πίεσης και τη χρήση συγκεκριμένων τεχνικών και κινήσεων, η ρεφλεξολογία μπορεί να εντοπίσει και να υποστηρίξει τις περιοχές του σώματος που χρειάζονται ενίσχυση και επούλωση. 
 
Στην εμμηνόπαυση η ρεφλεξολογία λειτουργεί ρυθμίζοντας τις ορμόνες και τις αδενικές λειτουργίες του σώματος. Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση και την εξισορρόπηση τόσο του σωματικού όσο και του συναισθηματικού συστήματος. Δουλεύοντας με τον υποθάλαμο και την υπόφυση, η ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ισορροπίας στο ενδοκρινικό σύστημα. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να ανακουφίσει συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως εξάψεις και άγχος. Ηρεμώντας το κεντρικό νευρικό σύστημα, μπορούν επίσης να ανακουφιστούν οι διαταραχές του ύπνου και να μειωθούν τα επίπεδα άγχους και στρες. Ρυθμίζοντας τα επίπεδα ασβεστίου και φωσφόρου στον θυρεοειδή αδένα, μπορεί να αποτραπεί η απώλεια οστικής μάζας. Η ρεφλεξολογία βοηθά επίσης τις ωοθήκες να ρυθμίσουν τις εκκρίσεις οιστρογόνων τους και τη μήτρα να διατηρήσει τη φυσική της υγεία και ευελιξία.
 
Έρευνες έχουν δείξει μια αξιοσημείωτη μείωση του άγχους, της κατάθλιψης, της αϋπνίας, των εξάψεων και των νυχτερινών εφιδρώσεων μεταξύ των εμμηνοπαυσιακών γυναικών που έλαβαν τακτικά ρεφλεξολογία σε περίοδο 4 μηνών. 
 
Περισσότερα για τη ρεφλεξολογία δείτε εδώ: bit.ly/3ahgPor
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή