2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Ρεφλεξολογία για τους πνεύμονες. Πως μπορύμε να βελτιώσουμε τη λειτουργία τους;
Το στήθος είναι ένα απίστευτα σημαντικό μέρος του σώματος. Επειδή είναι η έδρα της καρδιάς και των πνευμόνων. Πολλοί από εμάς αγνοούμε την υγεία αυτών των οργάνων.Δεν ασκούμαστε επαρκώς και ακολουθούμε κακές συνήθειες  όπως το κάπνισμα. Επίσης, είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι σε περιβαλλοντικές τοξίνες, βακτήρια, ιούς και υγρασία.

Τα όργανα  του αναπνευστικού συστήματος είναι: η μύτη, ο φάρυγγας, ο λάρυγγας, η τραχεία, οι βρόγχοι, το διάφραγμα, τα ιγμόρεια και οι πνεύμονες. Αυτό το σύστημα διασφαλίζει τη συνεχή παροχή οξυγόνου στα κύτταρα σε όλο το σώμα καθώς και την απομάκρυνση των αποβλήτων διοξειδίου του άνθρακα. Κατά τη διαδικασία της αναπνοής το αναπνευστικό σύστημα φιλτράρει, θερμαίνει και υγραίνει τον εισπνεόμενο αέρα. Τα όργανα του αναπνευστικού συστήματος μπορούν επίσης να επηρεάσουν την παραγωγή ομιλίας ή ήχου και την αίσθηση της όσφρησης.

Ένας από τους πρωταρχικούς ρόλους των πνευμόνων και του σχετικού ενεργειακού μεσημβρινού τους στην κινεζική ιατρική είναι να διαδώσουν το Wei Qi - μια ενέργεια ζωτικής δύναμης που βοηθά στην προστασία του σώματος από παθογόνα και αλλεργιογόνα. Όταν το Qi των πνευμόνων είναι φτωχό, το αμυντικό φράγμα του Wei Qi υπονομεύεται, καθιστώντας το σώμα σας ευάλωτο στα μικρόβια και τη γύρη. Το πιέσεις στο σημείο αντανακλαστικό σημείο ρεφλεξολογίας του πνεύμονα μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της ενέργειας στον μεσημβρινό του πνεύμονα για να εκπληρώσει τον ρόλο του να διανέμει το Wei Qi για την προστασία του σώματος.

Πού εντοπίζω το σημείο του πνεύμονα στα πέλματα;

Το σημείο του πνεύμονα στο πέλμα του ποδιού σας είναι μια περιοχή με ορθογώνιο σχήμα. Μπορείτε να το βρείτε κάτω από τα τρία μεσαία δάχτυλα στην μπάλα του ποδιού. Το σημείο ρεφλεξολογίας του δεξιού ποδιού αντιστοιχεί στον δεξιό πνεύμονα και το σημείο του αριστερού ποδιού αντιστοιχεί σ τον αριστερό πνεύμονα.

Μπορείτε να ασκείστε πιέσεις σε ολόκληρο το σημείο των πνευμόνων για 30 δευτερόλεπτα στο κάθε πόδι. Ενώ το κάνετε αυτό, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μέτρια έως σκληρή πίεση για να ξεκινήσετε και στο σημείο που παρατηρείτε ευαισθησία, χαλαρώστε την πίεση.

 

Για μία συνεδρία ρεφλεξολογίας πατήστε ΕΔΩ

Για εκπαίδευση στη ρεφλεξολογία πατήστε ΕΔΩ

Σεμινάρια – Εκπαίδευση


 
Άρθρα
« Επιστροφή