2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Ρεφλεξολογία για πόνους στην πλάτη
 Με αφορμή κάποια τηλεφωνήματα που δεχόμαστε στην σχολή ρεφλεξολογίας πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι δεν είναι η ρεφλεξολογία: η ρεφλεξολογία ΔΕΝ είναι μασάζ ποδιών.

Ο ρεφλεξολόγος σας μπορεί να ενσωματώσει ορισμένες τεχνικές μασάζ στη θεραπεία σας. Αυτό είναι απλώς για να σας χαλαρώσει, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίας σας απέχει πολύ από ένα μασάζ. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να αισθάνεστε βαθιά πίεση από τα χέρια του ρεφλεξολόγου σας.

Τώρα ας μάθουμε τι είναι η ρεφλεξολογία. Η ρεφλεξολογία είναι αντανακλαστική πιεσοθεραπεία. Ειδικότερα, θα ήθελα να τονίσω πόσο αποτελεσματική είναι ως θεραπεία για κάθε τύπο πόνου στην πλάτη. Όταν οι σωστές περιοχές των ποδιών ή των χεριών αντιμετωπίζονται με τη σωστή πίεση, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πραγματικά εκπληκτικά για πόνους στην πλάτη.
 
Η συνεδρία προκαλεί το ξεμπλοκάρισμα των νεύρων και μυών  στην περιοχή της πλάτης προκαλώντας βελτίωση του πόνου. Συνήθως για αυτό το ξεμπλοκάρισμα των νεύρων δεν χρειάζονται πολλές συνεδρίες και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι άμεσο. 

Είναι γνωστό ότι η ρεφλεξολογία είναι χρήσιμη τόσο για τον χρόνιο όσο και για τον οξύ πόνο στην πλάτη, αλλά είναι επίσης καλή για τη μείωση του στρες, το οποίο μερικές φορές μπορεί να επιδεινώσει την αντίληψη των ανθρώπων για τον πόνο. Η Ρεφλεξολογία μειώνει το άγχος και αυξάνει τη συναισθηματική ευεξία. Αυτό σχετίζεται με τον πόνο στην πλάτη επειδή μπορεί να προκαλέσει άγχος που οδηγεί σε αύξηση του επιπέδου του πόνου που βιώνεται. Δουλεύοντας και στα δύο μέτωπα η ρεφλεξολογία μπορεί να μειώσει σημαντικά τα συμπτώματα του χρόνιου πόνου στην πλάτη.

Η ρεφλεξολογία επίσης αυξάνει την κυκλοφορία και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, τα οποία θα βοηθήσουν τη διαδικασία θεραπείας και θα επιταχύνουν την ανάρρωση.

Πληροφορίες για τις συνεδρίες ρεφλεξολογίας που πραγματοποιούνται στον χώρο μας θα βρείτε εδώ
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή