2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Πως θα ανακουφιστείτε για πόνους στην μέση και το ισχιακό μόνοι σας!

Υπάρχει μια κατηγορία παθήσεων που ταλαιπωρεί σε καθημερινή βάση τους ανθρώπους και περιορίζει τη λειτουργικότητά τους και ονομάζονται μυοσκελετικές παθήσεις. Αυτές ποικίλουν και μπορεί να αφορούν αυχεναλγίες, οσφυαλγίες, αρθροπάθειες και αρθρίτιδες, δύσκαμπτες αρθρώσεις, νευραλγίες, νευρινώματα, τενοντίτιδες, κακώσεις συνδέσμων, ασβεστώσεις μυών και τενόντων, μυϊκές θλάσεις, θυλακίτιδες, επικονδυλίτιδες.

Η ρεφλεξολογία μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα που προκαλούν αυτού του είδους οι παθήσεις. Στην σημερινή ανάρτηση θα εστιάσουμε στους πόνους της μέσης (οσφυική μοίρα) και στο ισχιακό νεύρο.
Στην ρεφλεξολογία οι αντίστοιχες δομές βρίσκονται (δείτε τον παρακάτω χάρτη):
Σημείο 1 (οσφυική μοίρα) Υπάρχει και στα δύο πέλματά μας στην εσωτερική πλευρά.
Σημείο 2 (ισχιακό νεύρο) Υπάρχει και στα δύο πέλματά μας και δημιουργεί αγκαλιάζοντας την πτέρνα ένα ανάποδο Π.

Εφόσον υποφέρετε από πόνους στην μέση ή το ισχιακό νεύρο, ερευνήστε με μάλαξη τις αντίστοιχες περιοχές στα πέλματα σας. Θα αισθανθείτε μία ενόχληση. Ουσιαστικά είναι η αντανάκλαση του πόνου. Μπορείτε μόνοι σας να μαλάξετε την περιοχή της έντασης για 30΄ δευτερόλεπτα από 3-5 φορές. Θα διαπιστώσετε ότι όσο το επαναλαμβάνετε θα υποχωρεί ο πόνος και αντίστοιχα η ένταση στην πάσχουσα περιοχή. 

Ζητήστε μας να σας υποδείξουμε περιοχές αντιστοίχισης παθήσεων στα πέλματά σας και να σας στείλουμε τον ανάλογο χάρτη της Σχολής Ρεφλεξολογίας.

 
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή