2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Πως συνδέονται τα δόντια μας με συγκεκριμένες περιοχές του σώματος;
Η σύνδεση στόματος-σώματος απεικονίζεται συνήθως ως χάρτης δοντιού-οργάνου ή ως χάρτης μεσημβρινών. Η ιδέα ότι τα δόντια μας συνδέονται με τα όργανά μας έχει τις ρίζες της στην ανατολική ιατρική και τον βελονισμό.

Κάθε δόντι στο ανθρώπινο στόμα σχετίζεται με ένα μεσημβρινό, με ένα όργανο του σώματος. Όταν ένα όργανο ή σύστημα νοσήσει ή μολυνθεί, το σχετικό δόντι πιθανότατα θα εκφράσει επίσης κάποιο είδος συμπτώματος.Αυτοί οι μεσημβρινοί χάρτες δεν χρησιμοποιούνται για διάγνωση, αλλά μπορούν να προσφέρουν πληροφορίες για οδοντιατρικά και μη οδοντιατρικά ζητήματα. Συχνά, μια μόλυνση στο σώμα θα αντικατοπτρίζεται στο αντίστοιχο δόντι.

Τα όργανά μας μπορεί να επηρεαστούν από την υγεία των δοντιών μας και η καρδιά δεν αποτελεί εξαίρεση. Η ασθένεια των ούλων έχει συνδεθεί με καρδιακές παθήσεις και τα βακτήρια που συνδέονται συνήθως με την ασθένεια των ούλων έχουν ακόμη και πρόσφατα αποδειχθεί ότι είναι πιθανή σύνδεση με τη νόσο του Αλτσχάιμερ! Η ολιστική οδοντιατρική δείχνει ότι η πρόληψη λοιμώξεων όπως η περιοδοντίτιδα και η ουλίτιδα αποτελεί πυλώνα της θεραπείας των καρδιακών παθήσεων.

Πώς ακριβώς λοιπόν οι ασθένειες στα ούλα συμβάλλουν στην καρδιακή νόσο; Όλα έχουν να κάνουν με τις τοξίνες. Όταν τα δόντια ή τα ούλα σας είναι μολυσμένα, διαρρέουν βακτήρια και τοξίνες στην κυκλοφορία του αίματός σας.

Η καρδιά όμως  δεν είναι το μόνο όργανο που κινδυνεύει όταν πρόκειται για ασθένεια των ούλων. Οι μολύνσεις των δοντιών μπορούν επίσης να βλάψουν τη μήτρα, τα νεφρά, το ενδοκρινικό σύστημα και το νευρικό σύστημα.

Περισσότερα αναλύουμε στην διάρκεια της εκπαίδευσης στα τμήματα Ρεφλεξολογίας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή