2316 016 726        Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 10:00-14:00 & 17:00-21:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Πως λειτουργεί η ρεφλεξολογία (αντανακλαστικές περιοχές)
 Η Ρεφλεξολογία εφαρμόζεται στις αντανακλαστικές περιοχές των χεριών και των ποδιών (και των αφτιών φυσικά σε κάποιες περιπτώσεις), ανταποκρινόμενη στους αδένες, τα όργανα και τα σημεία του σώματος.
Βοηθά να αυξηθεί η ροή του αίματος, να ξεμπλοκαριστούν τα νευρικά ερεθίσματα και να βελτιωθεί (να ξυπνήσει) το σύστημα αυτοΐασης του σώματος. Η περίοδος ίασης ή βελτίωσης εξαρτάται από το αν το πρόβλημα είναι οξύ, δηλαδή άμεσο-πρόσφατο, ή αν το πρόβλημα είναι χρόνιο.
Η αποτελεσματικότητα εξαρτάται επίσης από την δεκτικότητα του ενδιαφερόμενου στις αντανακλάσεις, από την συνεργασία του σε ζητήματα συνηθειών, θέσης, στάσης, διατροφής κλπ.
Πολλές φορές εφαρμόζονται συνδυαστικές μέθοδοι που υποβοηθούν την κατάσταση όπως αποτοξινώσεις με ειδικά βότανα κατά περίπτωση, με διέγερση μεσημβρινών (Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική), με ειδικές βελόνες su jok ή ακόμα και με moxa, ένα ειδικό θεραπευτικό φυτό που ευνοεί την κυκλοφορία του αίματος και του Qi (Τσι), γνωστή και ως μοξαθεραπεία, από τον αγγλικό όρο moxibustion.
Σε γενικές γραμμές η Ρεφλεξολογία μπορεί να επαναφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενειών, στο βαθμό που αυτές δεν έχουν κάνει μόνιμες βλάβες στα κύτταρα.
Σεμινάρια – Εκπαίδευση
 
Άρθρα
« Επιστροφή