2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Πώς η Ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει στον ύπνο
Χρειαζόμαστε ύπνο για να λειτουργήσουμε, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Ο ύπνος ρυθμίζει τη διάθεσή μας, βελτιώνει τη μνήμη αλλά διατηρεί επίσης την υγεία, το βάρος και τα επίπεδα ενέργειας. Το να έχουμε μια άσχημη νύχτα ύπνου μπορεί να επηρεάσει το πώς νιώθουμε την επόμενη μέρα. Οι άμεσες επιπτώσεις περιλαμβάνουν φτωχότερους χρόνους μνήμης και αντίδρασης και η έρευνα δείχνει ότι οι επαναλαμβανόμενες αλλαγές στα πρότυπα ύπνου μπορούν επίσης να μας κάνουν πιο παχύσαρκους ή ακόμα να στραφούμε στο τσιγάρο και την καφεΐνη.
 
Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλό ύπνο, είναι απαραίτητο να ακολουθείτε καλές συνήθειες τρόπου ζωής και να εξαλείφετε τους παράγοντες που σας προκαλούν διαταραγμένο ύπνο. Για παράδειγμα, βεβαιωθείτε ότι το υπνοδωμάτιό σας είναι το κατάλληλο περιβάλλον (δροσερό, σκοτεινό και ήσυχο), ότι το κρεβάτι σας είναι έτοιμο, κοιτάζοντας τον φωτισμό στο σπίτι σας και αποφεύγετε φαγητά και ποτά που μπορούν να εμποδίσουν τον ύπνο.
 
Ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να έχετε προβλήμα στον ύπνο, μπορείτε να εξετάσετε εναλλακτικούς τρόπους για να βελτιώσετε τον ύπνο σας, συμπεριλαμβανομένης της ρεφλεξολογίας.
 
Η Ρεφλεξολογία είναι μια αρχαία ολιστική θεραπεία που εφαρμόζεται για περισσότερα από 5000 χρόνια. Κάθε μέρος του σώματος «χαρτογραφείται» σε μια αντίστοιχη περιοχή των ποδιών και των χεριών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη ατόμων με προβλήματα ύπνου ηρεμώντας το νευρικό σύστημα, προάγοντας τη χαλάρωση, βελτιώνοντας τη διάθεση και άλλα οφέλη, όπως η μείωση του στρες και του πόνου.
 
Υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο στη βάση του ποδιού που ονομάζεται σημείο αϋπνίας. Συνήθως σε ένα άτομο που αντιμετωπίζει προβλήματα με τον ύπνο αυτό το σημείο πονάει όταν πιέζεται, είναι ένα από τα καλύτερα σημεία πίεσης για να βοηθήσει στον ύπνο. 
Υπάρχουν σχεδόν 15.000 νεύρα μόνο στα πόδια σας και γι' αυτό η ρεφλεξολογία ποδιών είναι ηρεμιστική και αποτελεσματική και μπορεί να είναι μια χρήσιμη συμπληρωματική θεραπεία. 

Περισσότερα για την εκπαίδευση στη Ρεφλεξολογία μπορείτε να δείτε εδώ: t.ly/R_feJ
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή