2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Πώς η Ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει στην κατάθλιψη
 
Τα συναισθήματά μας επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ευημερία και την υγεία μας. Μόλις αισθανθούμε ένα συναίσθημα, το αυτόνομο νευρικό μας σύστημα ενεργοποιείται και το σώμα μας ανταποκρίνεται με στρες με τη μορφή αύξησης της αρτηριακής πίεσης και γρήγορου καρδιακού παλμού. 
 
Η κατάθλιψη είναι μια κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο το σώμα. Αλλάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε τον εαυτό μας και τους άλλους ανθρώπους. Η κατάθλιψη επηρεάζει το νευρικό μας σύστημα,  τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούμε σε ορισμένες καταστάσεις και αλλάζει τη διάθεσή μας. Αν και η κατάθλιψη συνήθως αντιμετωπίζεται με την παραδοσιακή ιατρική, η ρεφλεξολογία έχει δώσει θετικά αποτελέσματα και έχει βοηθήσει άτομα που έπασχαν από κατάθλιψη.
 
Πώς λειτουργεί γενικά η Ρεφλεξολογία
Η ιδέα πίσω από τη ρεφλεξολογία είναι ότι στα πόδια και στα χέρια υπάρχουν ανακλαστικά σημεία των οργάνων του σώματος. Η άσκηση πίεσης στα σημεία αυτά μπορεί να προωθήσει την αυτοΐαση του οργανισμού. Η Ρεφλεξολογία στοχεύει στην προαγωγή της υγείας του σώματος και στην εξάλειψη του στρες. Κάνοντας μασάζ και ασκώντας πίεση σε τέτοια σημεία ξεμπλοκάρει η ροή ενέργειας και απελευθερώνεται η ένταση. Σύμφωνα με την αρχαία κινεζική φιλοσοφία, η διατάραξη της  ροής ενέργειας μπορεί να προκαλέσει ασθένειες όπως η κατάθλιψη. Επίσης, η ρεφλεξολογία μπορεί να προωθήσει την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και να διασπάσει τη συσσώρευση κρυστάλλων γαλακτικού οξέος στα πόδια.
 
Η σημασία της ρεφλεξολογίας για την κατάθλιψη
Πολλές μελέτες έδειξαν ότι η ρεφλεξολογία θα μπορούσε να μειώσει τον πόνο και την ψυχολογική δυσφορία. Συγκεκριμένα, ανακουφίζει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης καθώς διεγείρει συγκεκριμένα σημεία πίεσης / νευρικές απολήξεις στα χέρια και τα πόδια με αποτέλεσμα να:  
  • Εξαλείφει τη συσσώρευση τοξινών στο σώμα 
  • Ενθαρρύνει τη ροή του αίματος στα όργανα του σώματος 
  • Ενεργοποιεί το ενδοκρινικό σύστημα 
  • Αποσυμφορεί τις ενεργειακές οδούς για βέλτιστη λειτουργία του νευρικού συστήματος 
  • Προκαλεί καταστάσεις χαλάρωσης 
  • Ενθαρρύνει την απελευθέρωση ενδορφινών
Η Ρεφλεξολογία είναι κατάλληλη για άτομα όλων των ηλικιών. Όσοι έχουν κατάθλιψη συνήθως αναφέρουν ότι αισθάνονται πιο ενεργητικοί και χαλαροί μετά τη συνεδρία.
Η θεραπεία της κατάθλιψης εξαρτάται από τη σοβαρότητα της κατάστασης και την προσωπικότητα των πασχόντων. Ωστόσο, εναλλακτικές θεραπευτικές μέθοδοι όπως η ρεφλεξολογία, μαζί με την προσοχή και τη φροντίδα που παρέχεται με μια θεραπεία, μπορούν να αποτελέσουν ένα αποτελεσματικό σημαντικό βοήθημα για να αντέξουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Περισσότερα για τη Ρεφλεξολογία μπορείτε να δείτε εδώ:  shorturl.at/FGZ07
 
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή