2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Πως η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (ΠΚΙ) μπορεί να χρησιμεύσει στον ρεφλεξολόγο
 Οι ρεφλεξολογικοί χειρισμοί, είναι από μόνοι τους ευεργετικοί για το ανθρώπινο σώμα. Οι ειδικές πιέσεις που γίνονται στις πατούσες, στις παλάμες ή τα αυτιά, ευνοούν την παραγωγή από το σώμα ορμονών όπως η ωκυτοκίνη –και όχι μόνο αυτή- που ονομάζεται ορμόνη του «αγγίγματος» ή της «αγάπης» και κάνει τον δέκτη της ρεφλεξολογικής συνεδρίας να αισθάνεται όμορφα. Οι πιέσεις πάνω σε αντιστοιχίες δομών ή οργάνων του σώματος, θα επιφέρουν βελτίωση ή ανακούφιση από τον πόνο.
Επομένως, κάποιος ρεφλεξολόγος θα μπορούσε να πει πως δεν του χρειάζεται αυτή η γνώση, πως μόνο θα κούραζε το μυαλό του η παραπάνω πληροφορία.
Αν όμως είστε διψασμένοι για μάθηση, με διάθεση να βοηθήσετε βαθιά τον άνθρωπο που ζητά τη συνδρομή σας, τότε η γνώση της ΠΚΙ θα «απογειώσει» τον τρόπο σκέψης και πράξης σας και θα σας οδηγήσει σε αρτιότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις, αλλά και βαθύτερη κατανόηση των προβλημάτων τόσο των πελατών σας, όσο και των δικών σας.
Η ΠΚΙ εκτός από ιατρικό, είναι και φιλοσοφικό σύστημα. Αναγνωρίζει πως το εξωτερικό περιβάλλον (μακρόκοσμος) έχει ομοιότητες με το εσωτερικό ανθρώπινο περιβάλλον (μικρόκοσμος) και οι συμπαντικοί νόμοι είναι αυτοί που θα φέρουν την υγεία στον άνθρωπο, εφόσον αυτός τους γνωρίζει και τους ακολουθεί. Δηλαδή, ο θεραπευτής θα επαναφέρει σε ισορροπία την υγεία του ασθενούς, εφαρμόζοντας πάνω του, τις αρχές που διέπουν τη φύση.

Περισσότερα για την εκπαίδευση της ΠΚΙ θα βρείτε
ΕΔΩ
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή