2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Πόνος στον αυχένα - Βελονιστικά σημεία
 Ο πόνος στον αυχένα και την μέση είναι οι κύριες παθήσεις που ταλαιπωρούν τους περισσότερους ανθρώπους της σημερινής εποχής. Οι αιτίες είναι πολλές και συνήθως είναι η κακή στάση για πολλές ώρες την ημέρα και η καθιστική ζωή. 
Στην ρεφλεξολογία θεωρούμε συνεπακόλουθες δυσλειτουργίες καθώς όταν εμφανίζεται ο πόνος στην αρχή σε ένα από αυτά τα σημεία ακολουθεί, σχεδόν πάντα, και στο αντίστοιχο σημείο. Δηλαδή αν αρχίσει και πονάει ο αυχένας μετά από ένα διάστημα θα πονέσει και η μέση και το ανάποδο.
Σε προηγούμενο άρθρο αναφερθήκαμε στα αντανακλαστικά σημεία για εφαρμογή ρεφλεξολογίας στο σπίτι. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με τα σημεία που βλέπετε στην εικόνα, κάποια από τα πολλά σημεία που υπάρχουν στους μεσημβρινούς για ανακούφιση στον αυχένα.
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: 
-Χαλαρώστε και αναπνεύστε βαθιά. Επιλέξετε μια άνετη θέση για να πιέσετε τα σημεία.
-Χρησιμοποιήστε μια σταθερή, βαθιά πίεση για να κάνετε μασάζ στα σημεία πίεσης που έχετε εντοπίσει για τη θεραπεία του πόνου στον αυχένα σας. Είναι καλύτερο να περιστρέφετε τα δάχτυλά σας σε μια κυκλική κίνηση ή πάνω-κάτω για τρία έως τέσσερα λεπτά σε κάθε σημείο, εστιάζοντας σε ένα κάθε φορά. Εάν αισθάνεστε μια απότομη αύξηση του πόνου οπουδήποτε στο σώμα σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας, σταματήστε αμέσως.
-Επαναλάβετε τη θεραπεία μασάζ καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας εάν αισθάνεστε ότι είναι αποτελεσματική. Δεν υπάρχει κανένα όριο για το πόσες φορές την ημέρα μπορείτε να εξασκήσετε πίεση.
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή