2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Πόνος στον αγκώνα – Μπορεί η Κινέζικη Ιατρική να βοηθήσει;
 Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η Κινεζική Ιατρική είναι κατάλληλη για τη θεραπεία του πόνου στον αγκώνα (tennis elbow) επειδή κατανοεί ότι, σύμφωνα με την κινεζική ιατρική θεωρία, τέτοιες καταστάσεις τενοντίτιδας μπορούν να προκληθούν όχι μόνο από σωματική καταπόνηση αλλά και από πνευματική υπερκόπωση ή ακόμη και από υπερβολική έκθεση σε κρύο ή υγρό περιβάλλον (γι' αυτό η ασθένεια είναι τόσο κοινή).

 Στη γενική πρακτική η κινεζική ιατρική θεραπεία για τον πόνο στον αγκώνα ξεκινά συνήθως με βελονισμό. Διεγείροντας απαλά ορισμένα σημεία βελονισμού στο σώμα μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο και να ενεργοποιήσει απαλά τις διαδικασίες αποκατάστασης του ίδιου του σώματος. Μέρος της επίδρασης του βελονισμού στη θεραπεία για τον αγκώνα του τένις είναι η βελτίωση στη φυσική ενυδάτωση και θρέψη των προσβεβλημένων τενόντων. 

Μόλις οι τένοντες επωφεληθούν από τον βελονισμό και ο πόνος εξαφανιστεί, το θεραπευτικό μασάζ μπορεί να εισαχθεί στο θεραπευτικό πρόγραμμα και να αντικαταστήσει σταδιακά τον βελονισμό. Ως μέρος της θεραπείας, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν κινέζικα βότανα για να υποστηρίξουν τα θεραπευτικά αποτελέσματα του βελονισμού μεταξύ των συνεδριών.

Φυσικά, όλη η θεραπεία παρέχεται μόνο μετά από πλήρη λήψη ιστορικού και διάγνωση.


Περισσότερα για την εκπαίδευση στην κινέζικη ιατρική μπορείτε να δείτε εδώ : bit.ly/3PU4Pcy , bit.ly/3wYAe68 , bit.ly/3a3NcGz

Σεμινάρια – Εκπαίδευση
 
Άρθρα
« Επιστροφή