2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Παθήσεις Θυρεοειδούς και ρεφλεξολογία στο σπίτι

Ένας πολύπλοκος μηχανισμός με απίστευτες λειτουργίες και δυνατότητες κρύβεται κάτω από το «μήλο του Αδάμ». Ο θυρεοειδής, η προεξοχή του οποίου είναι το γνωστό «καρύδι» στο λαιμό, είναι από τους σημαντικότερους αδένες του οργανισμού και η παραμικρή δυσλειτουργία του προκαλεί σειρά προβλημάτων.

Ο θυρεοειδής είναι ένας πολύ σπουδαίος ενδοκρινής αδένας που βρίσκεται μπροστά στο λαιμό, ακριβώς κάτω από το «μήλο του Αδάμ».
Παρά το μικρό του μέγεθος, ο θυρεοειδής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία, αφού ελέγχει πολλές βιολογικές διεργασίες, από τη διαθεσιμότητα ενέργειας και τη θερμοκρασία του σώματος μέχρι την όρεξη. Όταν δουλεύει σωστά αγνοούμε παντελώς την ύπαρξή του, όταν όμως δυσλειτουργεί προκαλεί κάθε είδους συμπτώματα και ενοχλήσεις που κάνουν την καθημερινότητά μας πιο δύσκολη και δυσάρεστη.
Ρεφλεξολογικά θα τον βρούμε στην περιοχή της εγγύς φάλαγγας του πρώτου μεταταρσίου. Αντανακλάσεις θα υπάρχουν και στην πελματιαία αλλά και στην ραχιαία επιφάνεια. Αναλόγως την θυρεοειδοπάθεια (υπερθυρεοειδισμός, υπόθυρεοειδισμός, Hashimoto κτλ) θα παρατηρήσουμε στην περιοχή μικροπρηξίματα, σκληρύνσεις κα.
Μπορούμε να μαλάξουμε το σημείο για 30-40΄΄ δευτερόλεπτα 5-6 φορές.

Είμαστε στην διάθεση σας να δημιουργήσουμε χάρτη για συγκεκριμένες παθήσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας στο messenger της σελίδας Reflexologia.gr στο Facebook. Πατήστε
ΕΔΩ


 
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή