2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ): Νέα έκθεση για την παραδοσιακή και συμπληρωματική ιατρική.
 Τα τελευταία χρόνια όλοι αναγνωρίζουν τις εναλλακτικές θεραπείες ως ένα πλέον ενδεδειγμένο τρόπο αποκατάστασης της υγείας από διάφορες δυσλειτουργίες. Μια από τις εφαρμογές αυτών των συμπληρωματικών θεραπειών είναι και η ρεφλεξολογία.
Μια νέα έκθεση του (Π.Ο.Υ), με τίτλο: «Global Report on Traditional and Complementary Medicine 2019» καταγράφει την ανάπτυξη της παραδοσιακής και συμπληρωματικής ιατρικής τα τελευταία είκοσι χρόνια με μια επικαιροποιημένη και περιεκτική επισκόπηση της πολιτικής, των κανονισμών, των προϊόντων, των πρακτικών και των επαγγελματιών της παραδοσιακής και συμπληρωματικής ιατρικής σε έξι περιοχές του Π.Ο.Υ. και σε 179 κράτη μέλη.

Το 88% των κρατών μελών του Π.Ο.Υ. αναγνωρίζουν την χρήση των παραδοσιακών και συμπληρωματικών θεραπειών και την αυξημένη ζήτηση αυτών των μεθόδων θεραπείας καθώς προσπαθούν να αξιοποιήσουν τη συμβολή τους στην υγεία και την ποιότητα ζωής. Το 50% των χωρών έχουν μια εθνική πολιτική για τις παραδοσιακές και συμπληρωματικές θεραπείες, μόλις το 13% από το 1999, ενώ το 55% όλων των κρατών μελών έχει εθνική υπηρεσία για αυτές και σχεδόν το 40% ένα εθνικό ερευνητικό ινστιτούτου. Πιο συγκεκριμένα. η Ευρώπη καθυστερεί στη σύγκλιση μένοντας πίσω σε σχέση με άλλες ηπείρους, έχοντας αναπτύξει εθνική πολιτική για τις παραδοσιακές και συμπληρωματικές θεραπείες μόνο σε 11 κράτη.

Η Ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας έτσι την 3η πιο δημοφιλή μέθοδο εναλλακτικής θεραπείας μετά τον βελονισμό και την παραδοσιακή βοτανοθεραπεία.

Στον πρόλογο της έκθεσής του ο Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός διευθυντής του Π.Ο.Υ., αναφέρει ότι οι παραδοσιακές και συμπληρωματικές θεραπείες αποτελούν συχνά ένα υποτιμημένο πόρο για την υγεία με πολλές εφαρμογές ειδικά στην πρόληψη και τη διαχείριση χρόνιων νοσημάτων που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής και τις ανάγκες που προκύπτουν από την γήρανση του πληθυσμού, σε μια εποχή όπου οι προσδοκίες των καταναλωτών και το κόστος για την φροντίδα αυξάνονται ενώ οι περισσότεροι προϋπολογισμοί είτε μένουν στάσιμοι είτε μειώνονται. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι χώρες που επιδιώκουν να ενοποιήσουν τις καλύτερες από τις παραδοσιακές και συμπληρωματικές θεραπείες με την συμβατική ιατρική θα πρέπει να μην εστιάσουν μόνο στις πολλές διαφορές μεταξύ των δυο συστημάτων αλλά και σε εκείνες τις περιοχές που και τα δύο συστήματα συγκλίνουν για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του 21ου αιώνα. Η έκθεση συνιστά να αποτελέσει η παραδοσιακή ιατρική μια επιλογή που προσφέρεται από ένα καλά λειτουργικό, ανθρωποκεντρικό σύστημα υγείας, ισορροπώντας τις υπηρεσίες θεραπείας με εκείνες της πρόληψης.

Πηγή: European Coalition on Homeopathic & Anthroposophic Medicinal Products

Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή