2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Μπορεί η ρεφλεξολογία να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;
Ρεφλεξολογία για απώλεια βάρους

Πολλοί  ρωτούν συχνά εάν η ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Φαίνεται ότι όλοι αναζητούν το θαύμα που κάνει να χάνουμε βάρος γρήγορα με ελάχιστη προσπάθεια.

Η ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, αλλά χρειάζονται περισσότερες από μερικές συνεδρίες  και σίγουρα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Φυσικά η ρεφλεξολογία από μόνη της δεν πρόκειται να ρίξει αυτά τα ανεπιθύμητα κιλά. Η διατροφή και οι ασκήσεις είναι βασικά συστατικά για την απώλεια βάρους και τη διατήρηση ενός υγιούς ΔΜΣ (Δείκτης Μάζας Σώματος).

Για να λειτουργήσει η απώλεια βάρους με τη ρεφλεξολογία, ο ρεφλεξολόγος σας θα πρέπει να εργαστεί με τα σημεία πίεσης που αντιστοιχούν στον σπλήνα και στα πεπτικά σας όργανα. Αυτό θα τονώσει τα αντανακλαστικά σημεία απώλειας βάρους σας. Οι τεχνικές που θα χρησιμοποιήσουν, θα δουλέψουν τα ακόλουθα μέρη του σώματος:

1. Αντανακλαστικό σημείο σπλήνας

Η τόνωση του αντανακλαστικού της σπλήνας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των πόνων πείνας που βιώνει κάποιος, βοηθώντας σας να ακολουθήσετε μια δίαιτα ή να σταματήσετε να τρώτε ενδιάμεσα γεύματα. Θα βοηθήσει επίσης σε τυχόν κατακράτηση νερού ή φούσκωμα που μπορεί να αντιμετωπίσετε.

2. Αντανακλαστικό σημείο του παγκρέατος

Η εργασία στο αντανακλαστικό του παγκρέατος βελτιώνει την πέψη. Αυτό μπορεί να βοηθήσει με το φούσκωμα και τυχόν προβλήματα πέψης που μπορεί να αντιμετωπίσετε.

3. Αντανακλαστικό σημείο της χοληδόχου κύστης

Καθώς η χοληδόχος κύστη είναι το όργανο στο σώμα που αποθηκεύει τη χολή, είναι σημαντικό να έχετε μια υγιή χοληδόχο κύστη όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Η τόνωση της χοληδόχου κύστης θα βοηθήσει στην πέψη.

4. Βασικοί Ενδοκρινείς Αδένες

Η διατήρηση των επιπέδων των ορμονών και του στρες σας σε ισορροπία θα σας βοηθήσει να τηρήσετε μια δίαιτα και θα σας παρακινήσει να ασκηθείτε. Η εργασία με τα αντανακλαστικά σημεία που σχετίζονται με τον θυρεοειδή, την υπόφυση και τα επινεφρίδια θα σας βοηθήσει να το πετύχετε.

 Ο ρεφλεξολόγος σας μπορεί ακόμη και να σας δείξει κάποιες ασκήσεις ρεφλεξολογίας που πρέπει να κάνετε για τουλάχιστον 5 λεπτά κάθε μέρα μεταξύ των συνεδριών μαζί τους.

 Η Ρεφλεξολογία μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μειώσετε το στρες και να κοιμηθείτε καλύτερα, κάτι που θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο σώμα σας. Θα είναι πιο πιθανό να ασκείστε, να ακολουθήσετε μια δίαιτα, να σταματήσετε να τρώτε ένα γρήγορο (ανθυγιεινό) σνακ, εάν όλα τα συστήματα του σώματός σας είναι σε ισορροπία.

 Η ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους στο οποίο βρίσκεστε, αλλά εάν δεν ασκείστε τακτικά και δεν τρώτε μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή, τότε οι συνεδρίες  ρεφλεξολογίας από μόνες τους  δεν πρόκειται να σας οδηγήσουν στο βάρος που επιθυμείτε. Η εφαρμογή της ρεφλεξολογίας θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλό δρόμο εξισορροπώντας ολόκληρη την ευεξία του σώματός σας .

 

Για μια συνεδρία ρεφλεξολογίας πατήστε ΕΔΩ.

Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή