2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Μεσημβρινός του Ήπατος - Συμπτωματολογία
 Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, τα συναισθήματα και η σωματική υγεία συνδέονται στενά. Η θλίψη, η νευρική ένταση, ο θυμός, η ανησυχία, ο φόβος και το στρες συνδέονται το καθένα με ένα συγκεκριμένο όργανο στο σώμα. Για παράδειγμα, η ευερεθιστότητα και ο θυμός μπορεί να επηρεάσουν το ήπαρ και να οδηγήσουν σε εμμηνορροϊκό πόνο, πονοκέφαλο, ερυθρότητα του προσώπου και των ματιών, ζάλη και ξηροστομία.
Η διάγνωση στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική είναι ιδιαίτερα εξατομικευμένη. Μόλις εντοπιστεί ένα σύστημα οργάνων, τα μοναδικά συμπτώματα του ασθενούς καθορίζουν τη ατομική προσέγγιση του θεραπευτή.
Χρησιμοποιώντας ξανά το ήπαρ ως παράδειγμα, η διάταση του μαστού, ο εμμηνορροϊκός πόνος και η ευερεθιστότητα κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως αντιμετωπίζονται με ορισμένα βότανα και σημεία βελονισμού ή δακτυλοπίεσης. Οι πονοκέφαλοι, η ζάλη και ο θυμός με ερυθρότητα στο πρόσωπο δείχνουν έναν διαφορετικό τύπο ηπατικού μοτίβου και αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο.
Τι σχέση έχει το ήπαρ με τις ημικρανίες; Τα συστήματα οργάνων με την παραδοσιακή ασιατική έννοια μπορεί να περιλαμβάνουν τη δυτική ιατρική-φυσιολογική λειτουργία, αλλά αποτελούν επίσης μέρος ενός ολιστικής αντίληψης του σώματος.
Το ήπαρ, για παράδειγμα, διασφαλίζει ότι η ενέργεια και το αίμα ρέουν ομαλά σε όλο το σώμα. Ρυθμίζει επίσης την έκκριση της χολής, αποθηκεύει το αίμα και συνδέεται με τους τένοντες, τα νύχια και τα μάτια.
Με την κατανόηση αυτών των συνδέσεων, μπορούμε να δούμε πώς μια οφθαλμική διαταραχή όπως η επιπεφυκίτιδα μπορεί να οφείλεται σε ανισορροπία στο ήπαρ. Ή, η υπερβολική εμμηνορροϊκή ροή μπορεί να οφείλεται σε δυσλειτουργία στην ικανότητα αποθήκευσης αίματος του ήπατος.
Εκτός από τα συναισθήματα, άλλοι παράγοντες όπως διατροφικοί, περιβαλλοντικοί, τρόποι ζωής και κληρονομικοί παράγοντες συμβάλλουν επίσης στην ανάπτυξη ανισορροπιών.

Πληροφορίες για την εκπαίδευση στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική θα βρείτε 
ΕΔΩ
 
 
Ρεφλεξολόγος - Εισηγητής
στην Σχολή 
www.reflexologia.gr
Συνεδρίες - Εκπαίδευση
Μοναστηρίου 95, Θεσσαλονίκη
τηλ. 2316 016 726
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή