2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Μεσημβρινός Ουροδόχου Κύστεως – Σημείο 65
 Η Ουροδόχος Κύστη είναι όργανο Fu, δηλαδή yang, άρα κοίλο. Κατά την Π.Κ.Ι. η Ο.Κ. δεν είναι μόνο ένα όργανο συσσώρευσης των προς αποβολή ούρων, αλλά του αποδίδεται και η λειτουργία της μετατροπής των νερών σε ούρα, με την βοήθεια και άλλων οργάνων. Όπως κάθε yin όργανο που διακινεί κάποιο περιεχόμενο, είναι ευαίσθητο στο συναισθηματικό stress.

Κυρίως ο φόβος είναι που «γκρεμίζει» κυριολεκτικά την ενέργεια του Νεφρού, από όπου τροφοδοτείται η Ο.Κ. Επίσης, η Ο.Κ. σε ανισορροπία, γεννά συναισθήματα ζήλειας, καχυποψίας και κάνει το άτομο να «κρατάει μούτρα». Συμπτωματολογία Ο.Κ. είναι: συχνουρία, δυσουρία, πέτρες στην κύστη, ακράτεια ούρων, αιματουρία, θολά σκουρόχρωμα ούρα, αίσθηση διάτασης και βάρους στην κατώτερη κοιλιακή χώρα. Ακόμη, όταν η Ο.Κ. είναι σε ανεπάρκεια, υπάρχουν όνειρα με ταξίδια.

Το σημείο Ουροδόχος Κύστη 65 βρίσκεται στην περιοχή που δείχνει η εικόνα. Είναι εξαιρετικό σημείο γιατί τονώνει το τσι σπλήνα, αποβάλει τον άνεμο, παροχετεύει την υγρασία και δροσίζει την ζέστη. Η τακτική πίεση στο σημείο θα βοηθήσει στις περιπτώσεις που αναφέρουμε στην εικόνα.

Πληροφορίες για την εκπαίδευση στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική θα βρείτε ΕΔΩ

Σεμινάρια – Εκπαίδευση


Σεμινάριο Deep Tissue Massage
16/12/2023 10:00 - 15:00
  
Άρθρα
« Επιστροφή