2316 016 726  Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-14:00            ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ   
» Αρχική » Άρθρα » Εναλλακτικές θεραπείες

Κρίσεις πανικού, στρες, άγχος - Πως μπορεί η ρεφλεξολογία να βοηθήσει;
Το μακροχρόνιο στρες και το άγχος μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία και πλέον υπολογίζεται ότι έως και το 70% όλων των ασθενειών προκαλούνται από το άγχος. Συγκεκριμένα  η παρατεταμένη έκθεση στο στρες  έχει φοβερές επιπτώσεις στο ενδοκρινικό σύστημα του σώματος, το οποίο περιλαμβάνει το πάγκρεας, την επίφυση και τα επινεφρίδια. Έτσι η υπερβολική παραγωγή ορμονών του στρες που μπορεί να επιβαρύνει σωματικά και ψυχολογικά το σώμα που οδηγεί σε εξάντληση και ασθένειες. Επίσης, όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση  έντονου στρες επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό και το συμπαθητικό τμήμα του νευρικού συστήματος. Ενεργοποιείται αυτόματα και προετοιμάζει το σώμα για την αγχωτική κατάσταση ή γεγονός. Ακριβώς όπως η απόκριση στο στρες που υπάρχει ως ένας μηχανισμός επιβίωσης, το σώμα έχει επίσης μια αντισταθμιστική απόκριση χαλάρωσης που είναι γνωστή ως το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, γνωστό και ως σύστημα ανάπαυσης και πέψης. Όταν δημιουργείται αυτή η απόκριση, οι ορμόνες του στρες μειώνονται, ο καρδιακός ρυθμός και η αρτηριακή πίεση μειώνονται και το σώμα επιστρέφει στη διαδικασία ανάπαυσης και αποκατάστασης.

Η Ρεφλεξολογία είναι μια πολύ ισχυρή και αποδεδειγμένη θεραπεία για τη μείωση των επιπέδων του στρες, δουλεύοντας απαλά στα αντανακλαστικά σημεία που σχετίζονται με συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, δημιουργώντας έτσι μια βαθιά κατάσταση χαλάρωσης στο σώμα και το μυαλό. Σωματικά, η ένταση απελευθερώνεται, ο καρδιακός ρυθμός επιβραδύνεται και η αρτηριακή πίεση μειώνεται. Πολλοί άνθρωποι σχολιάζουν ότι ακόμα και μετά από μία συνεδρία ρεφλεξολογίας για ανακούφιση από το άγχος, νιώθουν αρκετά πιο ήρεμοι και ικανοί να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές πιέσεις της ζωή. Στην πραγματικότητα, η ρεφλεξολογία αναφέρεται συχνά ως «ηρεμιστικό της φύσης», καθώς βοηθά στην ανακούφιση πολλών διαταραχών που σχετίζονται με το στρες όπως, θυμός, άγχος, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, υπέρταση, αϋπνία και ευερεθιστότητα. 
 
Οι τακτικές συνεδρίες Ρεφλεξολογίας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος αντιστάθμισης των ανθυγιεινών επιπτώσεων του στρες. Χρησιμοποιώντας τη Ρεφλεξολογία για την ανακούφιση από το άγχος και το στρες, το σώμα ενθαρρύνεται ήπια να φτάσει σε ένα μέρος βαθιάς χαλάρωσης, προχωρώντας προς τη βελτίωση της λειτουργίας όλων των συστημάτων του σώματος. Μέσω της διέγερσης των αντανακλαστικών του ποδιού ενεργοποιείται το παρασυμπαθητικό τμήμα του νευρικού συστήματος επιτρέποντας στο σώμα να ξεκουραστεί και να ανακάμψει.

Εάν θέλετε μία συνεδρία ρεφλεξολογίας στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα πατήστε ΕΔΩ 

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την εκπαίδευση στη ρεφλεξολογία πατήστε ΕΔΩ

 
Σεμινάρια – Εκπαίδευση

 
Άρθρα
« Επιστροφή