ΑΡΧΙΚΗ
» Αρχική » Θεματολογία

Μερικά από τα καλύτερα Superfoods που υπάρχουν στον κόσμο





Αν είστε από τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής, γνωρίστε 10 superfoods που μπορεί να μεταφέρουν την διατροφή σας σε νέο επίπεδο.

Αυτά τα superfoods μπορούν να προστεθούν σε σχεδόν οποιοδήποτε πιάτο και παρέχουν σημαντικά επίπεδα απαραίτητων βιταμινών και ανόργανων συστατικών για να κρατήσουν τη λειτουργία του σώματός σας σε άριστα επίπεδα. 

Arame
Αυτό είδος φυκιού μπορεί να προστεθεί σε πολλά πιάτα και έχει βιταμίνη Κ και βιταμίνη Α, η οποίες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για το σώμα σας. Μπορεί να βρεθεί ευρέως στην Ιαπωνία και αυτός είναι ο λόγος που δεν το γνωρίζει πολύς κόσμος σε άλλες ηπείρους.

Λαχανικό romanesco
Περιέχει βιταμίνη Β6, κάλιο, βιταμίνη C και φυτικές ίνες, παρέχοντας ένα συνδυασμό βιταμινών που μπορεί να συγκριθεί με αυτές του μπρόκολου, αλλά σε σε διπλάσια ποσότητα.

Πικρό πεπόνι
Το φρούτο αυτό βοηθά το πεπτικό σύστημα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία σε παθήσεις του στομάχου. Είναι επίσης σκοτώνει τα παράσιτα που βρίσκονται στην πεπτική οδό.

Ρίζα yacon
Το φυτό αυτό βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου. Βοηθά επίσης στην καλύτερη λειτουργία του ήπατος.

Σπόροι chia
Τα επίπεδα των ωμέγα-3, των λιπαρών οξέων, των φυτικών ινών και πρωτεινών σε αυτά τα μικροσκοπικά σποράκια καθιστούν απαραίτητη την παρουσία τους σε κάθε μας γεύμα.
Περιέχουν επίσης, τα ανόργανα συστατικά που αναζητά καθημερινά ο οργανισμός μας για την καλή λειτουργία του.

Μωβ Πατάτες
Αυτές οι πατάτες έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά χάρη στο μοναδικό χρώμα τους. Έχουν επίσης όλα τα ευεργετικά συστατικά που έχουν οι κανονικές πατάτες και έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωσή τους βοηθά στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας.

Κουρκουμάς
Αυτό το μπαχαρικό έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Για παράδειγμα, έχει ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση φλεγμονών και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Μαύρο σκόρδο
Αυτό το σκόρδο προσθέτει μια διαφορετική γεύση στο φαγητό και αυξητική θρεπτική αξία. Επίσης αυτό το είδος του σκόρδου έχει πολύ υψηλότερο κόστος από την σύνηθες σκόρδο και είναι σχετικά δύσκολο να βρεθεί.

Ιπποφαές
Τι ιπποφαές μπορεί να καταναλωθεί σαν φρούτο αλλά και σε συνδυασμό φρούτων σε smoothies αφού περιέχει πρόσθετα οφέλη των βιταμινών C και Ε και αμινοξέων που είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στον οργανισμό μας.

Σπιρουλίνα
Το μπλε-πράσινο φύκι που αναπτύσσεται στο αλμυρό νερό, όπως τους ωκεανούς και τις παρθένες λίμνες άλατος, ονομάζεται σπιρουλίνα και περιέχει βιταμίνες Β, νιασίνη, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο και αμινοξέα. Έχει επίσης το απαραίτητο λιπαρό οξύ GLA, ή γάμμα λινολενικό οξύ. Αυτό το συγκεκριμένο λιπαρό οξύ είναι δύσκολο να βρεθεί σε μια πηγή τροφής. Συνήθως, πρέπει να δημιουργηθεί από το σώμα.
Η σπιρουλίνα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και επίσης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο.




Πηγή www.healthyfoodstar.com



 







 










Newsletter
Συμπληρώστε το email σας
για να λαμβάνεται ενημερώσεις.
Χρήστος Θεοδοσιάδης
Ρεφλεξολόγος


Μαργαροπούλου 22Β, 4ος Όροφος
Θεσσαλονίκη Τ.Κ 54629
Κιν.: 690 77 99099
Τηλ.: 2315 00 1745
E-mail: info@reflexologia.gr




Ο ρεφλεξολόγος δεν είναι γιατρός, δεν κάνει διάγνωση ιατρικών καταστάσεων και δεν αντικαθιστά την ιατρική φροντίδα. Οι χρήστες οφείλουν να αποδέχονται τους όρους χρήσης    © 2014 - Reflexologia.gr